Научете да играте Омаха

Омаха холдем (исто познато како и Омаха холдем или едноставно Омаха) е заедничка карта покер игра, слична на Тексас холдем, каде на секој играч му се делат четири карти и мора да го направи неговиот/нејзиниот најдобар избор за употреба на две карти од поделените четири, плус точно три од петте поврзани карти на масата.

Поточно потеклото на играта е непознато, но Robert Turner го донесе првиот Омаха во казината, кој го понуди како игра во Лас Вегас, Golden Nugget казино. Во омахата се употребуваат 52 карти

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related