Димов победи на EPT Pokerstars во Франција

Минатата сабота 11та сезона на EPT Pokerstars tour продолжи со Францускиот EPT во DEAUVILLE на кој главниот збор го имаа Балканските играчи.На главниот настан кој беше со 5300 евра учество победи Бугарскиот Про Огнен Димов и ја зеде првата награда од €543,700!!!

На почетокот на денот на Финалната маса чип лидер беше Романецот Дани Парлафес кој имаше во негов посед 44% од чиповите на масата но на крај тој заврши како втор и мораше да се задоволи само со €338,700 откако во ALL IN акција пред флоп,со AK(треф,треф) против AJ(срце,срце) нa Бугаринот,дилерот отвори flop: Q срце 3 треф 6 срце, и на Тurn 3 срце значеше натц боја и голема победа за Димов!

Final Table Payouts

Finish   Player   Country Prize

1          Ognyan Dimov  Bulgaria            €543,700

2          Dany Parlafes   Romania           €338,700

3          Benjamin Buhr   France  €242,390

4          Benjamin Pollak            France  €187,550

5          Andrius Bielskis            Lithuania           €147,760

6          Joseph Carlino  France  €115,650

7          Massou Cohen  France  €85,530

8          Matas Cimbolas            Lithuania           €58,820

Во другиот, Хај Ролер настан,со учество од 10.000 евра победи Хрватинот со Австриски пасош Јосип Симуниќ кој си замина дома со награда од €309,170 ! Pokerstars серијата продолжува следниот месец во Малта од 17-28 март! Да се надеваме дека некој од нашите Македонски играчи ќе успее да направи добар резултат,а веќе е најавено учество на некои наши покер про играчи!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *